среда, 3 августа 2011 г.

Громадські організації рахуватимуть гроші на освіту

Центр політичних студій та аналітики за сприяння NED «Національного фонду підтримки демократії» оголосив про початок проекту «Бюджетна прозорість місцевої освіти». Про це «Да, новости Херсона» стало відомо від координатора проекту Катерини Гандзюк.


Проект присвячено створенню механізму громадського аналізу видаткової частини місцевих бюджетів, спрямованих на фінансування освітньої галузі. По суті, волонтери будуть направляти до відповідальних органів влади інформаційні звіти щодо видатків на освіту, аналізувати та оприлюднювати дані.

«Основне наше завдання – акумулювати інтерес людей до дій влади, до того куди і на що витрачаються наші з вами гроші, гроші платників податків. Система освіти, як об’єкт інтересу, обрано тому що ця сфера стосується всіх. Так чи інакше у кожного в родині хтось навчається, чи то у школі, чи то в університеті. Також, всім відомо, що на освіту виділяється дуже багато коштів, але майже ніхто ґрунтовно не цікавиться на що їх витрачають», – сказала координатора проекту в Херсонській області Катерини Гандзюк

У зв’язку з початком реалізації проекту, оголошується відбір регіональних громадських аудиторів, які будуть проводити аналіз видаткових частин бюджетів, порівнюватимуть аналіз фінансової політики відповідних обласних рад щодо надання освітніх послуг.

Щоб взяти участь у відборі, необхідно до 1 вересня відправити резюме, мотиваційного листа та рекомендаційного листа на електронну адресу budget@cpsa.org.ua.

Обов’язкові вимоги до громадських аудиторів:

зацікавленність у реалізації проекту;

вища освіта;

досвід роботи на державній службі, органах місцевого самоврядування, системі освіти чи громадській організації.

11-12 вересня 2011 року для відібраних громадських аудиторів буде проведений дводенний тренінг-інструктаж використання методики громадського аналізу видаткової частини місцевих бюджетів Херсонської та Луганської областей.

За детальнішою інформацією пишіть на адресу budget@cpsa.org.ua.

Комментариев нет:

Отправить комментарий