понедельник, 11 июля 2011 г.

Херсонські ВНЗ не можуть працювати із електронним вступом

Абітурієнти не мають можливості подати документи до херсонських університетів через інтернет. Такий висновок зробили місцеві представники Громадянська мережі ОПОРА з результатів першого тижня спостереження за вступною кампанією 2011 року.
Представники приймальних комісій у формальних та неформальних розмовах із представниками ОПОРИ та журналістами  зізнаються, що система електронного вступу, дійсно, не здійснює всіх функцій, які на неї покладено.
«Зі свого боку наш університет зробив усе можливе для нормальної роботи системи електронного вступу. Були закуплені спеціальні модеми, забезпечена робота спеціалістів. Але у період із 1-го по 8-ме липня у нашій системі не зареєстровано жодного вступника» - сказав Юрій Кирилов, відповідальний секретар Приймальної комісії Херсонського держаного аграрного університета.
Протягом тижня представники ОПОРИ провели більше ста приватних бесід із Херсонськими абітурієнтами. Третина з них (39 осіб) пробували подати документи до херсонських ВНЗ через інтернет. Жодному з них це не вдалося
«Я пробувала подати документи до ХДУ та аграрного, але у мене постійно вибивало помилку у реєстрації. Коли я подзвонила до приймальної комісії мені сказали, що у них тимчасові проблеми із системою» - сказала херсонська абітурієнтка Марія Шахова.
Серед проблем, з якими стикаються співробітники приймальних комісій: неможливість завантажити дані про абітурієнта із центральної системи, систематичні перериви у зв’язку із серверами.
Серед проблем, з якими стикаються абітурієнти: відмова у реєстрації на сайтах системи електронного вступу (osvita.com, vstup.info), навіть при коректному заповненні полів; не підтвердження отримання документів від університету; плутанина у відправці документів (абітурієнт направляє документи до ХНТУ, а система відправляє їх до КНУ ім. Т. Шевченка).

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.
Проект спостереження за вступною кампанією 2011 року здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

Комментариев нет:

Отправить комментарий